Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P10 Kompisligan vår
Tabell
Lag M V O F P
1 Everöds IF 8 0 8 0 8
2 Degeberga GOIF 1 0 1 0 1
3 Fjälkinge IF 1 0 1 0 1
4 Gärds Köpinge IF 1 0 1 0 1
5 IFK Osby 1 0 1 0 1
6 Kristianstad FC Blå 1 0 1 0 1
7 Näsums IF 1 0 1 0 1
8 Tollarps IF Vit 1 0 1 0 1
9 Wä IF 1 0 1 0 1

Match

Everöds IF

Tallavallen - Gräs - B-Plan
6 maj 2017
10:00

Fjälkinge IF

Referat

Referat: Everöds IF - Fjälkinge IF

Dagens match hemma på Tallavallen i årets hittills varmaste dag, 18 grader stod tempen på redan vid samlingen kl 09.15!
Dagens domare var Anders och August från våra egna ungdomsled.
Utsedda kaptenen för dagen att leda laget var Otto.

Matchen blåstes igång och Fjälkinges avspark medförde ett snabbt anfall från deras sida – Måns och Fabian som började på mitten fick börja jobba direkt för att få stopp på dem. Måns bryter in direkt och får loss bollen från dem och passar Fabian som lägger fram till Erik.
Erik lyckas vända till vårt anfall och dessutom skicka iväg en rekyl som precis visslar utanför deras målram!
Deras målvakt skickar en lång utspark som Otto plockar ner – passar Måns som sänder en lång passning längs kanten till Erik – högsta växel i och en petning vid sidan av sin första motståndare gör att han kommer till skottläge - men stoppas upp i sista sekund av deras försvarare.

Spelet vänder ner mot vår planhalva men Jacob i målet är vaken och kan lugnt plocka upp. Gör en fin utspark som når fram till John och han vänder upp sätter fart från mitten av plan och lyckas komma förbi även den sista försvararen och skjuter hårt mot mål – MÅL!!!

Båda lagen spelar ett bra passningsspel och det är verkligen underhållande att skåda från sidan.
De flesta situationer som uppstår är alltid minst en medspelare spelbar - det finns alltid en alternativ passningsväg – Underbart!
Fabian tar över bollen från dem på mitten – spelar fram till Otto som driver förbi sin spelare men bollen går för långt från honom och de kan lägga ut till inkast. Detta kastar han snabbt till en mötande John men blir hårt ansatt av deras försvar. Spelet går upp till vår halva, där Anton står rättplacerad och lägga upp bollen till Johannes som kan vända upp – hittar Izak som spelar vidare till Melker som blir trängd av deras tre(!) försvarare.
De skickar upp en lång boll som kommer hela vägen ner till Jacob som måste göra en paradräddning!
Anfallet är inte slut än – bollen kommer ut till en av deras duktiga skyttar och drar till ett hårt skott mot mål – skottet kommer rakt på en täckande Johannes och ut till en hörna.
Vi står helt rätt i markeringsspelet och kan snabbt vända till anfall via Melker och Johannes som sätter högsta fart framåt – Johannes lyckas göra en tunnel på sin försvarare och avlossar ett skott som de räddar!
De kommer nu upp mot oss och på något sätt tråcklar de sig till synes för enkelt igenom vårt lag och får dit ett mål.

Värmen verkar påverka de flesta på plan nu – det är inte riktigt samma spring i benen som vid starten – men inga ”hänger med huvuden”….det är fortsatt bra spel stor vilja och glädje!

Vi är på hugget och tar kommandot efter avspark.
Johannes vinner bollen vid kanten och bollen når fram till Melker som kan sätta dit den – MÅL!!!
Ett mycket bra spel!

Anton passar till Måns som passar fram till Valle – blir stoppad av sin motspelare.
Bollen hamnar hos Otto som passar till Fabian som passar vidare till Melker vars skott täcks!
Spelet är nu ner på vår halva och de kommer till avslut med ett skott som täcks av Måns så Jacob kan plocka in bollen tryggt.
Melker sätter högsta fart längs kanten och få till en hörna. Hörnan lyckas deras målvakt trygga och de kan anfalla – men Anton står återigen rätt i sin placering och kan lyfta fram bollen till Erik som vänder bort sin försvarare och hittar in till Izak som kan skjuta mot mål!
De får upp en lång boll som de skjuter och Jacob står rätt i målet och hinner precis rädda bollen!
Ny fin utspark.
Anton trycker på framåt och hittar Izak som dribblar av sin försvarare och bollen går ut till Otto som driver full fart fram och skjuter ett hårt skott mot mål!
Johannes plockar ner bollen på mitten når Fabian som håller undan – men får en liten knuff utan åtgärd och de kan anfalla…Otto jagar precis bakom och lyckas täcka ut bollen från bli farlighet – domaren blåser av till halvtids vila!

Grabbarna är vid gott humör men värmen har tagit en del energi – det märks i gänget – men fortsatt spelglädje och vilja (vi får höra kommentarer från våra spelare om att det är mycket svordomar från motståndarnas sida. Vi som har sagt ifrån till samtliga våra om nolltolerans och därför får vi lägga lite tid/energi att förklara detta – olyckligt).

Vi har nu bytt målvakt till Melker – våran avspark gör att vi kommer in på deras halva direkt och kan trycka på med hela laget (även Melker i målet får stiga upp långt i banan).
Johannes dribblar sina spelare på mitten men de kan avvärja anfallet.
De kommer nu till skott mot oss – Melker får göra fösta ingripandet genom en enhandsräddning!
Vi lyfter direkt och bollen kommer via Izak och på dem ut till vår hörna som Erik lägger in – deras målvakt lyckas snabbt fånga bollen och gör en lång utspark som Fabian tar ner direkt(!) och det är nu ett fint passningsspel på mitten via Valle, Izak, Måns, Otto och Erik – över 5 passningar i rad med rätt adress!
Valle (som gör sin första match hos oss på stor plan är nog lite ovan/nervös inledningsvis men börjar nu komma till sitt rätta jag) – gör ett mycket bra jobb! Valle dribblar sina två motspelare och hittar John som passar vidare i sidled. Erik får bollen och han förvaltar denna på bästa sätt – Mål!

En miss i vår kommunikationen på mittplan gör att de kommer igenom och kan sätta dit ett mål.
De lyckas återigen erövra bollen direkt på avspark och komma till ny farlighet med skott strax utanför.
Nu är vi åter i fas och sätter fart framåt via Anton till Erik som löper längs kanten som spelar vidare till John som skjuter – strax över!
Otto täcker deras skott tar bollen och driver igenom hela vägen via mitten och passar till John som tar sig framåt på kanten men blir stoppad – hårt men korrekt.
Johannes hittar John som på nytt avlossar sin bössa – räddas av deras målvakt!
Nu har vi ett mycket bra tryck mot dem där alla våra spelare är aktiva i spelet oavsett var de spelar (även Melker är uppe på våra hörnor som målvakt). Otto driver förbi sina spelare längs vänster flanken och blir bryskt nersparkad över knät – strax utanför deras straffområde – frispark!
John lägger upp bollen och tar sats för att sätta dit den – är i slutminutens skede…de räddar undan!
Vi får två hörnor efter varandra som de lyckas hålla undan från vår kraftiga anstormning – hela laget finns nu nästan i deras straffområde – men de klarar denna press…domarna blåser av matchen!

En mycket underhållande match hemma inför många tillresta glada supporters – många värmande kommentarer från er som gör att grabbarna gör det lilla extra.
Med solen högt på den blå himlen och grillen ljuvligt doftande av nygrillat och alla grabbarna ska ha en stor eloge för sin perfekta insats – vilken härlig fotbollsdag!

Dagens duktiga spelare bestod av:
Melker, Valle, John, Johannes, Måns, Fabian, Jacob, Erik, Otto, Anton och Izak